Koninklijke Jumbo presenteert iPawn®

Published on Feb. 13, 2012, 2:15 p.m.

Koninklijke Jumbo, te Zaandam, presenteert met iPawn een nieuwe generatie gezelschapsspellen voor op de iPad. Speel met echte speelfiguren en activeer daarmee speciale effecten op je iPad. Op deze manier komen klassieke bordspellen echt tot leven! De introductie van dit concept vond plaats op het PICNIC Innovatie festival te Amsterdam, 14 t/m 16 september 2011.

De naam iPawn staat voor nieuwe interactieve pionnen en spelaccessoires, die de beleving van het spelen van een traditioneel bordspel naar de iPad van Apple brengt. De iPad vervangt daarmee het traditionele speelbord van karton. Middels de iPawn speelfiguren worden fantastische animaties en speciale effecten geactiveerd en hiermee komen klassieke bordspellen als het ware tot leven. In het Oudhollandse Ganzenbord bijvoorbeeld, vliegen de ganzen bij wijze van spreken uit het spel en daarmee wordt de hele spelbeleving geïntensiveerd.

Vanaf November 2011 lanceert Jumbo 4 iPawn spellen: Ganzenbord, Slangen & Ladders, Air Hockey en Hengelspel. De unieke iPawn speelstukken zijn geschikt voor zowel iPad 1 als iPad 2 en kunnen gebruikt worden in combinatie met de gratis bijbehorende apps in de Appstore.

Jumbo verkoopt de iPawn spellen in al haar belangrijke Europese markten. De spellen zullen verkocht worden in zowel het traditionele speelgoedkanaal als via web- en multimedia winkels.

De software is in samenwerking met Fonk Mobile ontwikkeld. Op het iPawn concept is patent aangevraagd.

*iPad is a trademark of Apple Inc.

Meer informatie over iPawn: www.jumbo.eu/nl-nl/ipawn/faq/